tiistai 3. maaliskuuta 2009

Puuhevosella sotaan tuulimyllyjä vastaan!

Saivat pojat, Esa A. Luukkainen ja Jormanaisen Erkki ylipuhuttua. Siksi lupauduin alkamaan blokintekijänä, vaikka tunne on kuin hyppäisi lentokoneesta laskuvarjolla, joka edellisellä hyppääjällä jäi suutariksi. No - eiköhän tämä tästä - sanoi Manukin aikoinaan. Onhan tuota mielensisältöä joskus syytäkin tuuletella. Hieman lupaan kyllä varoa sitä, että pahin tuprakka ei suuntaudu kanssaihmisten silmille.



Keski-Karjalan Neloset on mielestäni lupaava uusi avaus kansalaisdemokratian kehittämisen tiellä. Kun päättäjät nykyisin toimivat monesti näköjään erilaisten gallupien ohjaamana, tämä foorumi tarjoaa ilmaista tietoa ja suuren määrän kansalaisten tervettä aivokapasiteettia virallisten valintojen kautta päätöksen kehiin tulleiden päättäjien avuksi. Toivoa sopii, että tämä nähtäisiin kabineteissa voimavarana eikä uhkana siitä, että poropeukalot pyrkivät rikkomaan ympyröitä niinkuin kävi muinaiselle filosofille. Tosin tuo onneton tunari sai maksaa tekosen hengellään!



Tilanne näyttää pahalta jos katsoo alueen kuntien taloutta. Silti on syytä muistaa, että pahemmastakin on Suomessa selvitty. Suuri voimavara meillä on hyvin koulutetussa nousevassa polvessa. Sieltä uskon kasvavan ennakkoluulottomia päättäjiä kun tarvitaan perustavaa laatua olevia ratkaisuja. Avainsana on toimiva ja kyräilemätön yhteistyö. Jos lillukanvarret jatkuvasti kaatavat hyvää tarkoittavat aloitteet, isotkaan jutut eivät etene.



Siitä vain: suuntaan samaan kun käymme rakentamaan!

1 kommentti:

  1. "Suuri voimavara meillä on hyvin koulutetussa nousevassa polvessa. Sieltä uskon kasvavan ennakkoluulottomia päättäjiä."

    Pientä toivoa alkaa olla. Toivottavasti löytyisi lisää Kaisa Saaren kaltaisia keskustelevia nuoria päättäjiä.

    VastaaPoista