keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Musiikki ei tunne rajojaJuhla on alkamassa. Kuvassa esiintymispukuihinsa pukeutuneena on Kiteen mieskuoron yhteistyökumppani Sortavalan Akateeminen naiskuoro.
 
Sanoilla "Musiikki ei tunne rajoja", oli otsikoitu kahden kuoron voimin tuotettu 25-vuotisen kulttuuriyhteistyön juhla Sortavalassa lauantaina 28.2. Entisestä tyttökoulusta kunnostetun kirjaston juhlatila täyttyi paikallisesta yleisöstä. Kiteen mieskuorosta oli mukana parikymmentä laulajaa. Kumpikin kuoro esitti konsertissa oman ohjelmansa. Lisäksi kuultiin Kiteen mieskuoron johtaja Hannu-Heikki Hakulisen ja Sortavalan Akatemisen naiskuoron johtaja Valentina Voronetskajan sooloja ja myös johtajaparin laulamia duettokappaleita. Lopuksi kuorot yhdistettiin ja sekakuoromuodossa esitettiin venäjänkielinen Krushitsa (Päärynäpuu) ja suomenkielinen laulu Jo Karjalan kunnailla lehtii puu.
     Sortavalan piirihallinnon johtaja Sergei Krupin toi juhlaan kaupungin tervehdyksen. Hän korosti puheessaan pitkäaikaisen kuoroyhteistyön suurta merkitystä rajanylittävän säveltaiteen ylläpitäjänä. Hän toi esiin senkin, että juuri järjestöjen välinen suora yhteistyö on mitä parhain tapa lähentää eri kulttuurien ihmisiä ja on omiaan poistamaan turhien ennakkoluulojen luomia asenteita. Sortavalan kaupungin puolesta ojennettiin kiteeläisille useita lahjaesineitä ja kuorojen johtajat palkittiin henkilökohtaisilla kunniakirjoilla.
     Ystävyyskuorotoiminta on ollut viime kuukausinakin melko laajasti esillä myös Pajapellon nurkan tarinoissa. Siksi tällä kertaa tekstiä on vähän, mutta muutamat kuvat varmasti välittävät tunnelmia Sortavalasta 28.2.2015
 

Salin toisella reunalla oleva joukko edustaa Kiteen mieskuoroa. Kaksi oikealla istuvaa daamia ovat naiskuoron pianisti Ludmila Novikova ja naiskuoron johtaja Valentina Voronetskaja  

 
Hannu-Heikki johtaa sekakuoroksi yhdistettyä joukkoa. Laulu on Jo Karjalan kunnailla lehtii puu.
 
 
Valentina Voronetskaja ja Hannu-Heikki Hakulinen lauloivat duettona Oskar Merikannon Eino Leinon runoon säveltämän kappaleen Oi kiitos sä luojani armollinen.
 
 
Kiteen mieskuoron johtaja Hannu-Heikki ottaa vastaan Sortavalan kaupungin ja sen piirihallinnon tervehdystä. Puhumassa on johtaja Sergei Krupin oikealla puolellaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan osaston johtaja Ljubov Morshenko. Kukkia ojentamassa on vielä Svetlana-neito, hänkin kaupungin kulttuuriosastolta. 
 
 
Kiteen kaupungin ja suomalaisen ystäväkuoron tervehdyksen juhlaan välitti mieskuoron puheenjohtaja Matti Saukkonen. Hänkin totesi, että kuluneina vuosina on opittu paremmin tuntemaan molempien kansojen musiikkiperinnettä. Yksi esimerkki on se, että Sortavalan Akateeminen naiskuoro esitti tässäkin konsertissa erään Oskar Merikannon sävellyksen. Se oli Kesäillan valssi, jonka kuoro lauloi suomenkielellä.
 

 
Kuorotapahtumiin kuuluu vakiintuneesti karonkka-illanvietto. Konsertti on onnistuneesti päätöksessä ja nyt  voi ottaa jo vähän rennommin kuluttamalla aikaa hyvän ruoan ja vuosikymmenten aikana tutuksi tulleen ystäväjoukon parissa. Tämän koosteen kahdessa viimeisessä kuvassa karonkkapöydissä on niin kiteeläisiä vieraita, kuin Sortavalan naiskuorolaisiakin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti