lauantai 18. marraskuuta 2017

Pari tekstiä lähti lippahivoon!

Joskus on aihetta panna peruutusvaihde päälle ja sellainen tilanne on ukolla nyt. Kaksi edellistä blogitekstiä otin pois. Molemmissa tapauksissa on syynä se harkinnan myöhästynyt tulos, että liian henkilökohtaisia asioita ei välttämättä parane laittaa "yleiseen jakeluun". Mutta Ford-aihe on kansainvälinen, olkoonkin vaikka Pajapellon ukon omasta ajokista puhe!

 
Uuteen taloon siirtymisen eräs riitti ovat tuparit. Pitihän ne myös Fordin "asumuksessa" juhlia. Tässä kavereita glögeillä, joulutorttuja ja pipareita maistelemassa marraskuun eräänä viikonloppuna. Kuvat ylä- ja alapuolella.


 
Työnurkkaus on siistitty, vaikka eipä tuo näin alkutalven aikaan yleensäkään ole kovin ahkerassa käytössä.


Rakennuksen seinissä on normaalit lämmöneristeet. Kun tämä valmistui, kuuden tuuman villoituksen katsottiin olevan tarpeeksi. Kun siihen lisätään ulkopuolen tuulensuojalevy, tuuletusrako ja pellitys, voi todeta että ihan harakanpesä tämä ei ole. Liki 30-neliöinen rakennus tehtiin 1980-luvun taitteessa telelaitoksen automaattikeskuksen laitesuojaksi. Kahden kylän viestintä tapahtui niihin aikoihin suureksi osaksi tämän mökin kautta. Aikaa  kului ja uusi langaton puhelintekniikka teki nämä rakennukset tarpeettomiksi. Onneksi niitä ei purettu, joten useat niistä löysivät vaihtelevasti uutta käyttöä. Mikäpäs siinä, sähköistettyjä kun olivat ja vieläpä melkoisen siisteinä pidettyjä. Ehkäpä siksi tämä maisemakylän vanha palvelija päätyikin lopulta harrasteajoneuvojen säilytyspaikaksi.

 
Seuraava kesä on vielä todella kaukana. Siihen uskotaan, että kyllä se aikanaan vielä tulee. Onneksi Hondan ei tarvitse kesää yksi odotella, sillä iältään parikymmentä vuotta vanhempi Foordi on seurana.
 
 
Vielä kaksi otosta lopuksi. Niiden tarkoituksena on osoittaa, ettei vanhakaan kone välttämättä ole ympäristökatastrofi. Koneen kyljet ovat kuivat eikä lattialle sen alla ole kuukausien kuluessa tipahtanut ainoatakaan öljypisaraa.

 
 
Kun tämä kuva otettiin, työmaan loppusiistintä oli vielä kesken. Se tästä kuitenkin näkyy, kuinka entiseen umpiseinään tehtiin traktorinmentävä aukko. Peräti 2,7 metriä kanttiinsa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti