maanantai 16. lokakuuta 2017

Havukais-suvun 35v.-juhlamatka 2018


Kesällä 2016 sukuseuran matka suunnattiin Ahvenamaalle. Siltä retkeltä on kuva, jossa osa porukasta mahtui samaan otokseen ollessamme ruokailemassa.

Havukaisten sukuseuran hallituksen kokouksen jälkeen oli mahdollista alkaa tehdä sitovia toimeksiantoja ensi kesän matkan yhteistyökumppanien kanssa. Bussikuljetusten osalta kumppani on Savonlinja, kuljettajan ollessa meille jo entuudestaan tuttu. Hän on "Metsäkosken" Pekka Havukainen. Järjestelijä on Tohmajärven Matkapalvelu ja laivayhtiönä Viking Line. Laiva on M/S Viking XpRS.  Perilläolo-hotellimme Toila Spa on majoituspaikkana kolme yötä alkaen maanantaista 6.8. päättyen torstaiaamuun 9.8.2018. Kyseessä on puolihoitomajoitus. Sen voimme jo nyt kertoa, että matkan hinta on todella edullinen. Kuinka edullinen, sen kerromme Havukaisten sukutiedotteessa ensi helmikuussa.
     Aika paljon puuhaa on ollut oppaitten kanssa neuvotteluissa ja jo ensinnä pätevien oppaiden löytämisessä. Siltä osin olemme saaneet erittäin pätevät henkilöt mukaan. Kaikki sopimukset on molemmin puolin tarvittavilla dokumenteilla vahvistettu palkkiot mukaan lukien. Kaksi hyvää lounaspaikkaa, Tartossa ja Narvassa, on niin ikään tavoitettu ja hinnoista on tehty sopimus. Siltä osin kustannus on kohtuullinen. Emme lisää sitä automaattisesti matkan hintaan, vaan annamme mukanaolijoitten itse päättää haluavatko nämä ateriapalvelut lunastaa. Se taas onnistunee matkan varrella bussissa, kun esittelemme ateriapaketin jutut. Aterioihin tulevat kuulumaan alkusalaatti, lämmin ruoka ja jälkiruokakahvi tai joku makea jälkiruoka.
     Puheenjohtajien kanssa on tarkennettu ilmoittautumisajat. Sukuseuran tiedote pyritään saamaan matkaan helmikuun puolessa välissä 2018. Otamme alkuun ilmoittautumisia vain Havukaisten sukuseuran jäseniltä maaliskuun loppuun asti. Ennakkomaksu 100 euroa on maksettava sukuseuran tilille 15.4.2018 mennessä. Ilmoittautumislista avataan naapurisukuseuroille 1.4.2018, joka seikka tulee kerrotuksi niin Matikaisten kuin Väistöjenkin vuositiedotteissa.
     Kontakti Väistöjen sukuseuraan tulee toivottavasti nyt jo helpommaksi, kun uusi puheenjohtaja siellä on entinen kiteeläinen, kansanedustajanakin palvellut Matti Väistö. Naapurisukuseuroille annamme ilmoittautumisaikaa toukokuun 15. päivään asti, jolloin myös ennakkomaksun tulee olla Havukaisten sukuseuran tilillä. Havukaisten osalta annamme mahdollisuuden 31.5. asti pätevistä syitä peruuttaa ilmoittautuminen ilman kuluja, jolloin myös etumaksu palautetaan.

 
Kesän 2017 sukukokous oli todella viehättävässä ympäristössä Heinävedellä. Kuva on otettu kokousravintolamme Kermankeitaan parvekkeelta luonnonkaunista Kerman laivaväylää kohti.
 
'
 
Iltapäivän mittainen tutustuminen Valamon luostariin oli monelle avartava elämys. Tässä kuvassa on osa luostarin kirkon ikonostaasiseinää.

On viisainta, ettemme vielä tässä vaiheessa ala koota lähtijälistoja. Asian ennättää järjestää kuntoon kun Havukaisten vuositiedote on saavuttanut jäsenistön. Sen verran ovenrakoa voimme avata, että kerromme yhteyshenkilön jolle ilmoittautumiset aikanaan tulee tehdä: Hän on sukuseuran varapuheenjohtajana viime kesänä aloittanut Leena Väistö. Sähköpostilla Leenaan saa yhteyden osoitteella lessunoma@gmail.com
     Puhelin on toinen vaihtoehto, mutta toivomus on että sitä yhteyttä käytettäisiin vain iltaisin ja  kaikkein mieluiten viikonloppuina. Hänet tavoittaa numerosta 040 514 5926. Leena Väistö tulee pitämään listausta lähtijöistä, mutta matkan maksamiseen kuuluvat raha-asiat hoidetaan sukutiedotteessa  myöhemmin kerrottavien ohjeitten mukaan sukuseuran rahastonhoitajan kanssa.
    
 
Ahvenanmaan matkalla 2016. Havukaisia tutustumassa kotiseutumuseon nähtävyyksiin.
 
 
Ahvenanmaa on myös purjehdusharrastuksen suosittu tukikohta. Tässä on lukuisia purjeveneitä, joiden keulat sopivan tuulen tullessa varmasti suunnataan  kohti merta.
 
Ne sukuseuran jäsenet jotka viime heinäkuussa saivat matkan käytännön järjestelyistä tehtävän, ovat suhtautuneet haasteeseen nöyrin mielin. Tarkoitus ei ole ollut lähteä häiriköimään muun tarjonnan kiusana. Se että omatoimiratkaisuun sukuseurassa yleensä päädyttiin, oli monen matkan varrella tapahtuneen käänteen tulos. Turvallisuutta antaa kuitenkin se kokemustausta, joka meillä on Tohmajärven Matkapalvelun osaamisena sekä Linja-Karjala/Savonlinjan kuljettaja Pekka Havukaisen monivuotisena toimimisena matkajohtaja-kuljettajana lukuisilla pitkilläkin ulkomaanmatkoilla.

Kuvahaun tulos haulle toila spa kuvat

Hotellimme Toila Spa oli toiminnassa jo neuvostovallan vuosina. Sitä on kuitenkin sen jälkeen suuressa määrin uudistettu ja laajennettu. Hotelliosa on 8-kerroksinen.
 
Kuvahaun tulos haulle toila spa kuvat

      Näkymä Toila Spa:n uima-allasalueelle. Tällä kertaa yleisöä ei ole paikalla.
 
Matkan onnistumisessa ratkaiseva osuus on lopulta ryhmässä mukana olevilla ihmisillä. Siinäkin suhteessa voimme suunnitella ensi vuoden elokuun lähtemistä turvallisin mielin. Viimeisten yli kahden vuosikymmenen aikana olemme tehneet lukuisia matkoja sukuseuran nimissä. Yhteinen kokemus on ollut osanottajien kertoman mukaan aina miltei  sataprosenttisesti myönteinen. Tehdään siis tästä sukuseuramme 35-vuotis-juhlamatkasta jälleen ikimuistoinen kesäretki, nyt eteläiseen naapuriimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti