keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kuurankukkia - luonto taiteilijana

Talvi on kylmimmillään: eletään niitä vanhan kansan sanoilla tunnettuja "härkäviikkoja". Silti pakkaseen ja lyhyisin päiviin mahtuu monia tuokioita, jolloin tulee ajatelleeksi että talvellakin on puolensa.

Suomalainen luonto, vuodenaikojen vaihtelu, talvi ja kesä: Siinä ovat monet elementit vaihtuviin näkymiin lähelläkin olevassa maisemassa. Pakkaskuulas sunnuntaiaamu tammikuun puolessa välissä. Päivä on jo jatkunut ja aurinko kipuaa päivä päivältä ylemmäksi. Nyt se jo pilkistää harjun päältä maantien kiireistä kulkijaa.

Asutussa kylässä lepää pyhäaamun rauha. Järvi taustalla kantaa jääkantta ja kesällä niin vihreät, nurmea kasvat pellot, ovat peittyneet lumivaipan alle.

"Oma koti kullankallis": totta, nyt tuimimman talven viikkoina sen parhaiten huomaa. Vaikka puuhia on ulkosallakin, aina tuntuu hyvältä palata pirtin lämpöön!

Syksyinen viherasetelma on talvisessa lookissa. Pakkaskuura on pukenut kuusenoksiin ja kanerviin upean sokerihuurteen.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Näkymä pihasta tielle peittyy kesällä puitten lehtien lempeään kätköön. Lehdettöminä ne eivät peitä ohipyyhältävää liikennettä. Nyt kun kuurapitsit kaunistavat puita, talo niiden takana jää miltei näkymättömiin.

Pieni tie vie kotia kohti. Juhla-asuisena se tuntuu viestivän: Tervetuloa, jo sinua odotimme! "On ihmeen hyvä tulla kotiin taas!"

2 kommenttia:

  1. Ihana kuvareportaasi taas. Kiitos Pekka!

    VastaaPoista
  2. Ompas upeita kuvia ja mielenkiintoisia kirjoituksia!
    Sinä osaat:)

    Rea täältä pääkaupungista....

    VastaaPoista