lauantai 5. elokuuta 2017

Havukaisten sukuseura linjasi tulevaa toimintaa

 
Luostarin kirkon ikonostaasiseinä on kaunis ja yleensä tyypillisen juhlava ortodoksien pyhissä paikoissa.
 
Havukaisten sukuseuran joka toinen vuosi kokoontuva sukukokous pidettiin tällä kertaa Heinävedellä Kermankeidas-ravintolassa. Paikalliset järjestelyt oli hoitanut heinäveteläisen sukuhaaran edustaja Juhani Havukainen. Henkilövalinnat sujuivat sopuisasti. Puheenjohtajana jatkaa Martti Havukainen Joensuusta. Yksi johtokunnan jäsen jäi pois. Hänen tilalleen ja myös uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Leena Väistö Tohmajärveltä. Muulta osin johtokunnan kokoonpano jäi ennalleen.
    Kokouksen jälkeen suunnattiin Heinäveden Valamoon, jossa oli järjestetty tutustuminen luostariin. Opastus oli hyvä, joten  luostarin tilojen katselun lisäksi opittiin monia ortodoksiseen uskontoon liittyviä asioita.

 
Havukais-suvun kokousväkeä Kermankeitaan ravintolasalissa.

 
Juhani Havukainen on itse Heinävedeltä ja järjesteli ennakkoon kokoustilat ja suunnitteli meille iltapäivän ohjelman.


Tässä kuunnellaan oppaan kerrontaa. Sukuseuran puheenjohtajana jatkava Martti Havukainen seisoo kuvassa äärimmäisenä oikealla.
 

 
Luostarin kirkko on koruton, mutta silti kaunis rakennus.

Kesällä 2018 on jälleen vuorossa sukuseuran perinteinen matka. Keskustelussa olivat vaihtoehdot Viipuri-Koivisto-Terijoki tai joku ennen käymätön kohde Virossa. Keskustelun jälkeen kohteeksi valittiin yksimielisesti Itä-Viro ja majoittumispaikkana olisi silloin Toila. Petserin alueella "setukaisissa" ja itäsuunnassa Narvassa käynti mainittiin toiveissa. Näin matkapäiviä kertyisi kaikkiaan neljä. Alustavan suunnitelman mukaan ensimmäinen päivä kuluisi matkatessa ensin satamaan, edelleen laivalla Tallinnaan ja sieltä on vielä noin kolmen tunnin bussimatka Toilaan. Toila Spa on hienolla paikalla oleva tasokas kylpylähotelli. Olemme onnistuneet saamaan sieltä 40 majoituspaikkaa ajankohdalle 6-9.8.2018. Aikaisemmin saatujen hyvien kokemusten pohjalta asumme  maanantai-illasta torstaiaamuun samassa hotellissa.
    Majoitus on tehty ennakkovarauksena puolihoidolla. Siihen sisältyy aamiaisen lisäksi päivällinen. Toilasta käsin voisimme sitten käydä päivän matkalla Tartossa ja Peipsijärven eteläpäässä Petserin alueella tutustumassa setukaisten pieneen vähemmistökulttuuriin heidän asuinsijoillaan. Toisena perilläolopäivänä retkikohteeksi sopisi lähellä, noin 45 kilometrin päässä oleva  Narvan kaupunki, ja sen ympäristö ihan Venäjän rajalla. Narvajoen itäpuolellahan on välittömässä tuntumassa Ivangorodin venäläiskaupunki.

 
Toila Spa on toiminut jo neuvostovallan aikaan. Nykyisin se on varsin tasokas, perusteellisesti uudistettu ja laajennettu. Monet kylpylän palvelut mukaan lukien sen upea vesimaailma ovat ensi vuoden matkallamme vapaasti käytettävissä.

 
Yläsektorista otettu kuva tuo hyvin esille Toila Spa-kylpylähotellin hienon sijainnin ihan meren tuntumassa.

Matkantekoa rauhoittaa paljon se, ettei tarvita purkaa ja pakata matkalaukkuja joka päivä aina uudestaan. Jos olemme kolme yötä samassa paikassa, Toilaan ennättää jo miltei kotiutua. Hotelli sijaitsee upealla paikalla Suomenlahden rantaylängöllä aivan meren tuntumassa. Kun valitsemamme elokuun alussa on parhainta sydänkesää, voimme iltaisin viettää aikaa tutustumalla lähiympäristöön tai istuskella tarinoimassa hotellimme hienoilla näköalaterasseilla.
    Perinteistä on sekin, että matkaseuraan kutsutaan kahden muun kiteeläissukuseuran jäseniä. Matikaiset ovat olleet useilla edellisillä matkoilla edustettuina ja Väistöjen sukuseuraväkeä on niinikään Havukaisten matkoille lähtenyt.
    Kannattaa laittaa jo tässä vaiheessa merkki allakkaan ensi vuoden elokuun alkuun. Sukuseuran hallitus on parhaillaan neuvottelemassa hintakysymyksiä hotellin ja kuljetusyrittäjien kanssa. Uskomme että niiden tuloksena voimme jälleen tarjota mukaan lähteneille matkan, jossa hinta- ja laatusuhteet ovat meitä kaikkia miellyttävällä tasolla. Laittakaa asiaa jo nyt tiedoksi viidakkorummun lisäksi myös kaikilla nykyajan viestimillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti