tiistai 13. elokuuta 2013

Maisemakylä tuli entistä tutummaksiKuivalaisenmäen taistelujen muistomerkki sijaitsee Välivaarassa. Sekin osa Kiteenlahtea. Tässä kuvassa kyläkierrokseeen osallistuneet ovat koottu yhteen. Bussiin mahtui 55 henkilöä.

Kiteenlahtea kiertämään lähti sunnuntaina 11.8. puolen päivän aikaan täysi bussilasti väkeä ja seitsemän halukasta jäi tilanpuutteessa rannalle. Tapahtuma kesti loppukahvitteluineen kolme ja puoli tuntia. Kiitostakin on kuultu, mutta järjestäjinä saimme oppia mahdollisia uusia aktiviteetteja varten.
       Aikaa pitää varata reippaasti enemmän, ehkä kokonainen päivä.  Näin varsinkin, jos halutaan lisätä kohteita tai useampia jalkautumisia maastoon.  Kiinnostavaa olisi käynti esimerkiksi hyvin säilyneissä taistelukohteissa Mustanlammin suunnassa.  Silloin olisi syytä huomioida pukeutuminen ja oma fyysinen kunto. Tosin nyt oli mukana useita seniorikansalaisia, joilla ikää oli 90:n vuoden pintaan, eikä liikkumisongelmia silti ollut.
       Nyt otamme aikalisän ja palaamme teemaan uudemman kerran joskus tulevaisuudessa. Sunnuntain tapahtumassa oli iloinen karjalainen yhteenkuuluvuuden tuntu. Erityisen kannustavalta se tuntui meistä, jotka olimme kylätutustumista puuhanneet. Kiitokset siitä!

 Välivaarasta on tämäkin otos. Kuvan vasemmasta reunasta lähtien täysin kasvot näkyvissä ovat Erkki Matikainen, Maija Hakulinen, Veikko Vasarainen ja Eila Kolu.Taustalla on Anni Saarinen Aino-tytär sylissään. Istumassa, samoin vasemmalta, liki 90-vuotiaat Kiteenlahdessa syntyneet ja kasvaneet ystävykset Ilma Matikainen ja Irja Salmelainen.Sitten Reino Toropainen 81- ja serkkunsa Sirkka Kohonen, iältään 87 vuotta. Sirkka Tapanen on penkillä istuvista nuorin. Takana seisovat Tapio Kaalimaa, Aune Rouvinen, Aimo Rouvinen ja Iines Näreharju.

Tässä niin ikään Välivaarassa otetussa kuvassa on etualalla Lauri Karhu,Teuvo ja Liisa Hukka, Liisa Leinonen, Seija Matikainen, Maija Hakulinen,  Erkki Matikainen, Veikko Vasarainen, Eila Kolu ja Ilma Matikainen.


Kuva Metsäkosken vanhalta myllypaikalta. Selin ovat Ilmi Havukainen ja retken lehtimies Olavi Lautamäki. Heitä vastapäätä, kasvot kameraa kohti, ovat Metsäkosken emäntä Taimi Tiainen vierellään Eila Kolu. Eilasta taaempana seisoo Salme Immonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti