keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Havukaisten sukuseuran juhlavuosi on aatossa


Havukaisten sukuseuran muistomerkki paljastettiin Havukkalanmäelle 2.7.2005. Kuvassa on juhlakansaa - tietenkin Havukais-sukua
Havukaisten sukuseuran 30v. juhlavuosi on aatossa
Kesällä 2011 tehdyn Baltianmatkan yhteydessä viitoitettiin tulossa olevan juhlavuoden ohjelmavaihtoehtoja. Etelä-Suomesta mukana olleet Havukaiset toivoivat kesän 2013 kokouspaikaksi seutua, josta suvun esi-isät aikanaan Karjalaan muuttivat. Rantasalmen "juuria" lähellä on Juva ja varsinkin Rapionmyllyn hieno kesäteatteripaikka. Se onkin suunniteltu juhlakokouksen miljöö heinäkuun kolmantena lauantaina, 20.7.2013.  Marketan, Reetan ym. päivänä!

Juhlapäivän antiin kuuluu aamupäivällä pidetyn kokouksen jälkeen sukuseuran tarjoama lounas, tällä näkymällä kermainen lohikeitto. Kesäteatteri alkaa klo 14.00 ja esityksen väliaikakahvit kuuluvat myös sukuseuran maksamaan etuun. Kiteeltä järjestetään vapaa bussikuljetus, johon mahtuu mukaan noin 50 henkilöä. Muualta Suomesta tulevat joutuvat itse kustantamaan matkansa, mutta muulta osin ilmaisedut ovat yhteiset. Esitettävä Kerran vielä-teatterikappale on parisuhdeongelmia, erehdyksiä ja erilaisuutta  huumorin keinoin kuvaava musiikkinäytelmä, jonka on ohjannut tunnettu näyttelijä- ja elokuvaohjaaja Erkki Saarela. Käsikirjoitus on Mika Talukselta ja musiikin on säveltänyt Markus Fagerud. Näyttelijät ovat valtakunnan kuuluja alkaen Ossi Ahlapurosta ja neljästä muusta entuudestaan tunnetusta osaajasta. Sukuseuran tiedote pyritään saamaan matkaan helmikuun puolessa välissä. Siinä annetaan tarkemmat ohjeet ilmoittautumista varten sekä lopullinen 30v. juhlapäivän ohjelma.

Kiteeläisjuuret  ja Kiteenlahden kylä yhdistävät suurta osaa Havukaisten suvusta. Sukuseuran nykyinen  puheenjohtaja Pekka Havukainen sai marraskuun lopulla 2012 valmiiksi koviin kansiin sidotun 350-sivuisen kyläkirjan Kiteenlahti - Vatjan perukasta maakunnan maito- ja maisemakyläksi. Kirjan painos  ei ole kovin iso ja jo kahden ensimmäisen myyntiviikon aikana puolet kirjoista on löytänyt ostajansa.  Kirjassa on historiatekstin ohessa 335 valokuvaa, joista 82 on väreissä ja painettu kirjan keskiosan 40-sivuiseen liitteeseen taidepainopaperille, joten värien toistuminen ja painoasu ovat todella tasokasta työtä. Havukaisten sukuseuran jäsenet, jotka asuvat muualla kuin Kiteellä, voivat tilata kirjan Pekka Havukaiselta. Kirjan hinta on 35 euroa. Lisäksi tulee 7 euron postimaksu ja 2 euron hintainen pehmustettu postituskuori kulmavahvistettuna. Kokonaishinta kirjeluukusta tipahtavalle yli kilon painoiselle teokselle on siten 44 euroa.  Kirjoittaja pyytää asiasta kiinnostuneita ottamaan lähiaikoina yhteyttä puhelimitse numeroon 0500-428211 tai sähköpostilla pekkahavukainen@suursaimaa.com.

Kirjateemaa on käsitelty myös Yle Pohjois-Karjala-lähetyksessä 26-27.11. Pekka Havukaisen haastattelu on edelleen kuultavissa Yle Areenassa Ja linkki radio-ohjelmaan on kirjoittajan blogiosoitteessa kankaalanpekalta.blogspot.com
Nopea toiminta varmistaa kirjan saamisen. Jos kirjaerää on jäljellä vielä heinäkuussa 2013, teos otetaan sukutuotteiden myyntipöydälle sukokouksen yhteydessä.

Tulossa olevan juhlavuoden sukuterveisin, Pekka Havukainen, Havukaisten sukuseura ry:n puheenjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti