lauantai 14. tammikuuta 2012

Havukaisten suku: Hallitus koolla 14.1.2012

Havukaisten sukuseura ry:n hallitus 2012-2013, jäsenet takarivistä vasemmalta alkaen: Pekka Havukainen pj, Olavi Mikkonen, Heini Ketolainen rahastonhoitaja, Tuulikki Timonen, Kari Havukainen sekä Martti Havukainen uusi jäsen ja varapj. Edessä istumassa Liisa Pirhonen sihteeri ja uusi jäsen Kirsti Lievonen.

Havukaisten sukuseuralla oli vuosikokous viime kesän heinäkuussa. Neulaniemen virkistysalueella olleessa tapahtumassa oli mukana vain pieni joukko suvun edustajia. Lohikeittoa olisi riittänyt paljon isommallekin osallistujamäärälle. Kaikki tarpeelliset ja säännöissä määrätyt asiat saatiin kuitenkin laillisissa puitteissa käsitellyiksi. Muutamia viikkoja kokouksen jälkeen oli tiedossa kiteeläislähtöisten sukuseurojen yhteinen kesämatka Baltiaan. Sekin saattoi osaltaan harventaa kokousväen määrää.

Sukuseuran viime kesänä valittu hallitus kokoontui uudessa muodossaan ensimmäisen kerran lauantaina 14.1.2012. Paikalla olivat myös viime kesän valintoina uusina jäseninä joukkoon tulleet Kirsti Lievonen ja Martti Havukainen, molemmat Joensuusta. Kitee-side on silti vahva: kumpaisenkin isä on syntynyt ja varttunut Kiteenlahden Heinsyrjässä.

Havukaisten sukuseuran perustamisesta tulee vuonna 2013 kuluneeksi 30 vuotta. Kahden vuoden välein kokoontuvan sukuseuran nykyisen hallituksen suurin haaste onkin järjestää juhlavuodelle sen arvon mukainen ja suvun jäseniä ajatellen mahdollisimman suurta joukkoa kiinnostava tapahtuma yhteisenä kesäisenä juhlana. Vuosijuhlan näyttämö ei välttämättä ole Kitee. Suvun varhaiset juuret ovat Pien-Savossa, kuten Rantasalmella ja sen ympäristön suunnassa. Siksi jo nyt pidetään vahvana vaihtoehtona juhlatapahtumien sijoittamista sinne.

Monenlaiset kesäiset kulttuuritapahtumat, kuten teatterit, konsertit ja vastaavat, voisivat olla yksi juhlan osa, jonne Havukaisten joukko vaikkapa sukuseuran sponsoroimana, voisi yhdessä kokoontua viettämään juhlakokouksen jälkeistä iltaa. Mitään ei tietenkään näin aikaisessa vaiheessa ole lyöty lukkoon. Siinä mielessä "areena" on vapaa kaikille hyville ehdotuksille! Sukuseuran vuositiedote postitetaan maaliskuun lopulla, sitä ennen on vielä hyvää aikaa yleensäkin pohtia uusia ideoita ja viestittää niitä sukuseuran hallitukselle.

Kesän 2012 yhteisen matkan järjestelyvastuut jäivät Matikaisten sukuseuran harteille. Siellä on jo aloitettu asiaa koskevat valmistelut. Vahvana ehdokkaana suunnasta on Pohjois-Suomi, sen Lappi ja ehkä piipahdus Norjassakin. Mietinnässä on myös Ahvenanmaa ja Turun saaristo. Aikataulullisesti reitin ja kohteen valinnalla ei suurta kiirettä vielä ole. Kaikki innokkaat, niin Matikaiset, Havukaiset kuin Väistötkin, tulevat saamaan kaikki matkalle ilmoittautumista varten tarvittavat tiedot ja -ohjeet osana oman sukuseuransa vuositiedotetta.

Siis kevättä kohti ja sukutiedotteeseen asti kuulemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti