perjantai 26. elokuuta 2011

Reissu tehtiin, kuvia ja tarinoita Pärnusta ja Riikasta

Ravintola Lido Väinäjoen rannalla Riikassa.


Lidon sisäänkäynnin pylväskujaa.


Matkan pisimmällä olleena kohteena oli Riika. Ryhmä purkatuu bussista kiertoajelun jälkeen ja varaustautuu kävelykierrokselle vanhaan kaupunkiin. Tässä vaiheessa sade oli hellittänyt, mutta ei pitkäksi aikaa, sillä kohta sadevarusteet olivat tarpeen. Kaikilla niitä ei ollut, joten lämmin kesäsade kasteli ainakin itseltäni hartiat likomäriksi.

Muita nähtävyyksiä oli paljonkin, mutta yksi joensuulaisen matkatoverin kameranlaukaus osui kohti matkanjohtajaa, jollaisena yritin johdatella sukuseuraväkeä matkan kiemuroissa parhaani mukaan. Silti suurin rooli oli kuljettajallamme Tarmo Mielosella ja Pärnussa ja Riikassa meitä luotsanneella Maija-opppaalla.Yli puoli vuotta suunnitelmana ollut retki Baltiaan on siis nyt takana. Pärnun säät olivat mitä parhaita, mutta toinen kohde, Riika, otti vieraansa vastaan sateella. Hieno hansakaupunki tuli silti tutummaksi ja sade häiritsi oikeastaan vain kävellen tehtyä kierrosta vanhaan kaupunkiin. Tarinan otsikkokuvina on otoksia Baltian suurimmasta ruokaravintolasta, joka sijaitsee neljän kilometrin päässä Riikan keskustasta.


Otoksissa näkyvästä mahtavasta hirsilinnasta tuli miltei pääkohde koko Riikassa käynnille. Sellaisia bufee-pöytiä näkee harvoin ja ruokalajeja on kymmenittäin. Tosin ensimmäinen käynti oli vasta opettelua suuren tarjonnan antamien mahdollisuuksien hyödyntämiselle.


Menomatkalla Tallinnan satamassa. Laiturissa on Tallink-varustamon pika-alus Star, jolla teimme paluumatkan sunnuntaina 14.8. Menomatkalla yövyimme Baltic Princess -laivassa ja aamiaisen jälkeen suuntasimme bussilla Pärnua kohti.Savonlinnalaisen rakennusliike Mikko Revon 1970-luvun alussa rakentama Viru-hotelli on edelleen eräs Tallinnan maamerkeistä.

Perillä ollaan! Tohmajärveltä, Kiteeltä ja pääkaupunkiseudulta lähteneitä matkalaisia asettui yhteiseen potrettiin Pärnun keskustassa.

Tässä ollaan jo matkalla kohti Riikaa. Kuva on otettu Latvian rajalla Iklan raja-asemalta. Tullimuodollisuuksia ei ollut, matka jatkui ilman tarkastuksia, kuten kahden EU-valtion rajalla kuuluukin.

Sateinen Riika, mutta silti kesäisen lämmintä.Näkymä kohti Väinäjoen rautatiesiltaa. Lähellä oikealla sijaitsee vanha kaupunki, eräs Riikan nähtävyyksistä.


Vaikka kaupunki kärsi pahasti sota-ajan pommituksissa, sen arvorakennukset ovat nyt entistäkin ehommassa kunnossa.

Lido-ravintolan tarjoilutiskien alkupäätä.Tämä kuva on Pärnusta. Kuvauspaikka oli vanha kaupungin portti ja näkymä avautuu majoituspaikkaamme, Spa-hotelli Viikingiä kohti.

Kesäinen katunäkymä Pärnun keskustasta.

Sunnuntai-aamuna 14.8. oltiin siinä vaiheessa, että kotimatka on edessä. Laukkuja kuormataan ja matka Tallinnan satamaa kohti alkaa. Via Baltica-tie Tallinnasta Pärnuun, Riikaan, Vilnaan ja edelleen Puolaa kohti on nykyään hyvässä kunnossa. Väylien parantamiseen kerrotaan käytetyn runsaasti EU-varoja.
Sunnuntai-iltana oltiin Helsingissä. Osa seurueesta erosi ryhmästä jo satamassa. Kotimatkalla jäi reisulla saatuja uusia tuttavia Kuusankoskelle ja suurin osa jatkoi Pohjois-Karjalaa kohti. Yhteinen näkemys oli, että sukuseurojen yhteisiä kesämatkoja tehdään jatkossakin. Pallo on nyt Matikaisten sukuseuralla, joka sai tehtäväkseen ideoida kesän 2012 matkaa. Mukavaa oli reissussa, mutta hyvä oli palata taas takaisin kotimaisemiinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti