perjantai 15. toukokuuta 2020

Koukussa taas!

Piti olla hyvä ratkaisu tuleville Puhoksen perinnepäiville. Oikein hienoon näyttelykuntoon fiksailin Fiskarsin "isomman" raivauskoukun mallia RK300/SE. Kun koukku oli otettu oman Ford 4100-traktorin perään, huomasin yhtälön vaikeaksi. Siksi tämä on nyt tarjolla sellaiselle harrastajalle jonka oman kaluston järeys vaatii vahvaa kiven- tai kannonraivauskoukkua. Alla on muutama kuva laitteesta:

 
Ikänsä katoksessa pidetty koukku oli peruskunnossaan täysi peli. Työn touhuissa maalit olivat tietysti kuluneet vähiin, mutta ruosteessa tämä ei ollut. Kuva on otettu tilanteessa, kun  rälläkän kuppiteräsharjalla oli irrotettu pois kaikki hilseillyt maali (kuvia klikkaamalla ne saa avautumaan isossa koossa).

 
Tyyppikilvestä ilmenee malliversio ja valmistusvuosi.

 
Toukokuinen kevätahava on mainiota maalauskeliä. Ei ole hyönteisiä tarttumassa tuoreeseen maaliin eivätkä ilmassa leijailevat pölytkään ole pilaamassa jopa kiiltäväksi onnistunutta pintaa. Maalaus tehtiin Fiskarsin alkuperäissävyä vastaavalla alkydiemalilla kahteen kertaan. Pinta on hyvä.

 
Siinä se nyt on, lähtövalmiina töihin tai vaikka esille pantavaksi johonkin kesän tapahtumista. Toki tällä kummasti raivaa kannokkoa, laikuttaa istutuspohjia tai möyrii isojakin kiviä pois pellosta. Tarjouksia sopii tehdä, mikäli kiinnostaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti