keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Kirjaprojektin päivitystä

Asiat etenevät. Kirjan käännöstyötä suomeksi vaatineelta osalta päästiin tavoitteeseen viime viikon lopussa. Tarvittava tekstin editointi tuli sekin valmiiksi. Sivunvalmistusta, taittamista, oli enää jäljellä noin n. 40 sivun verran. Se tuli valmiiksi keskiviikkona 3. maaliskuuta. Aineisto siirrettiin kirjapainolle tarkastettavaksi illansuussa 3.3. ja sieltä tulee vielä paperilla painettu vedos lopputarkistuksia varten. Kirjan sivukoko on melko suuri, 170x245mm. Siksi kokonaissivumääräksi tuli 234. Sivuja säästyi myös sen ansiosta, että osa taulukoista ja Perkins Storyn valokuvistakin toteutettiin kirjan alkuosassa käytettyyn verraten hieman  pienemmässä koossa.


Sanomalehti Karjalainen osoitti suopeuttaan tekemällä kirjaa edeltäneestä taustayöstä jutun. Se oli laajana versiona verkko-Karjalaisessa jo maanantaina 1.3., ja painetussa lehdessä, tosin suppeampana, tiistaina 2.maaliskuuta. Hankkeen tavoitteisiin kuuluu painettavan kirjan onnistunut levittäminen. Jos valmistuva painos saadaan aikanaan myydyksi, on mahdollista ettei lopputilanne jää kirjantekijän taloudelle liian raskaaksi. Jo nyt tiedossa oleva kustannuspaketti on suuruudeltaan luokkaa 5000 euroa. 

Olisi ollut viehättävä ajatus järjestää pieni julkistamisjuhla kirjan valmistuttua. Sellainen oli Kiteenlahti-kirjan tapahtumana marraskuussa 2012. Nyt vallitseva koronatilanne estää moiset haihattelut. Markkinoille tulosta voi tietenkin kertoa lehti-ilmoituksin. Kiteeläinen ostaja saa kirjan helpoimmin käsiinsä omasta kirjakaupasta. Toki Pajapellon nurkan mökissäkin sopii samoilla asioilla pistäytyä. Laajemmalle suuntautuvassa markkinoinnissa auttavat jo sovitut kumppanit, Alfamer, verkkokirjakauppa Booky.fi ja sen taustayhtiö Kirjastopalvelu Oy.

Jos kaikki menee hyvin, maaliskuu kuluu vielä pohteessa, mutta parhaimmassa tapauksessa kaikki on kunnossa 1.4.2021, eikä asia silloin olisi aprillia!
  

Kirjan takakannen sisäsivuilla on A4-kokoon tulostettu kartta eteläisestä Englannista. Siihen on tehostein merkitty seitsemän kirjan teksteissä eniten esiintyvää kaupunkia tai paikkakuntaa. Niihin kuuluvat Fordin tehtaat Dagenhamissa, Basildonissa ja Bridgendissä. Mukana on myös Peterborough, Perkinsin kaupunki ja Coventry, jossa Standard Motors Company valmisti mm. Fergusoneja. Uusien henkilötuttavien kotipaikkakunnat, Ross on Wye ja Winchelsea, kuuluvat tietenkin itseoikeutettuina joukkoon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti